Brókerbotrány

Rogán Antal: a bankok okozták a fennakadást a Quaestor-károsultak kártalanításában

Mert ugye a bankok az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz.

2015.07.22 15:09MTI

A Quaestor károsultak kártalanításának megakadását a bankok alkotmánybírósági beadványa okozta - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület szerdai ülését követően újságíróknak.

A Quaestor károsultjai kártalanításának megakadását a bankok okozták azzal, hogy az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz - fogalmazott Rogán Antal.

A fideszes képviselő ebben jelölte meg annak okát, hogy most csak a 6 millió forintig terjedő kártalanítást lehet végrehajtani.

Rogán Antal kiemelte: ez azonban a Quaestor-károsultak többségének megoldást jelent, mert a brókercég mintegy 32 ezer károsultja közül körülbelül 20 ezer kárvallott 6 millió forint alatti betéttel, befektetéssel rendelkezett a Quaestornál, az ő kártalanításuk megtörténik.

A 6 millió forint feletti megtakarítással, befektetéssel rendelkezők esetében meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését - mondta a gazdasági bizottság elnöke, hozzátéve, az Ab döntésének a függvényében lehet befejezni a károsultak kifizetését.

Rogán Antal hozzáfűzte: ha kell, a parlament is visszatér az ügyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.