Schiffer, Szél, Vida

Újraválasztották az LMP társelnökeit és titkárát

Újraválasztották az LMP két társelnökét, Schiffer Andrást és Szél Bernadettet, valamint Vida Attila elnökségi titkárt a párt budapesti tisztújító kongresszusán, szombaton. Az eseményen megválasztották a kilenctagú elnökséget is, benne a társelnökökkel és a titkárral.

2015.07.18 15:58MTI
MTI/Máthé Zoltán

A társelnöki posztért csak Schiffer András és Szél Bernadett indultak.

Az LMP elnökségébe újra bekerült Keresztes László Lóránt és Gertsmár Ferenc önkormányzati képviselő, valamint Lengyel Szilvia volt parlamenti képviselő. A testület új tagja a korábban a Fideszben politizáló Hadházy Ákos, az LMP központi irodáját vezető Gál József, valamint Ferenczi István kispesti önkormányzati képviselő.

Az elnökség mandátuma másfél évre szól.

A szavazást követő sajtótájékoztatón az elnökség tagjait bemutató Schiffer András a következő másfél év feladatának nevezte, hogy 2017-re mind a 106 egyéni választókerületbe elvigyék "egy megújuló Magyarország hírét".

Szél Bernadett arról beszélt, hogy az elmúlt 25 évben kormányzó "rendszerpártok kora leáldozott". Az LMP elnökségének pedig az a legfontosabb feladata, hogy bebizonyítsa: a Fidesznek nem a Jobbik az alternatívája, hanem egy olyan demokratikus és jogállami keretek között működő párt, amelyik képes megújítani az országot.

Céljaik közé sorolta a hálózatépítést, hogy pártjuknak országszerte legyenek olyan "bástyái", amelyekre biztosan tudnak támaszkodni.

Szél Bernadett leszögezte: a pártot azok szolgálatába akarják állítani, akikről a Fidesz lemondott. Példaként említette az egészségügyi, a szociális és a bölcsődei dolgozókat, a pedagógusokat, a kis- és közepes vállalkozókat, a jogaiktól megfosztott munkavállalókat, a családi vállalkozókat és a külföldre kényszerülőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.