Politika

Az LMP-nek elege lett a kormányzati propagandából

Az LMP törvényben tiltaná a kormányzati propagandát és a köztulajdonban álló monopolcégek reklámozását.

2015.06.22 15:23MTI

Erről szóló javaslatukat ismertetve Schiffer András társelnök-frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján burkolt pártfinanszírozásnak nevezte a kormányzati propagandát. Úgy fogalmazott, nincs helye annak, hogy közpénzből finanszírozzák különböző pártok "marhaságainak" óriásplakáton való megjelentetését.

A frakcióvezető a korrupció egyik fő forrásának és közgazdaságilag értelmezhetetlen kategóriának ítélte, amikor senkivel sem versengő állami cégek, mint a Paksi Atomerőmű vagy az MVM a "médiapiacot torzítva" fordít hatalmas pénzeket reklámra. Schiffer András szerint a kormányzati, önkormányzati kommunikációnak kizárólag akkor van helye, ha az állampolgárok jogainak gyakorlásához vagy kötelezettségeik teljesítéséhez kapcsolódó információkat közölnek általa.

Éppen ezért kívánták a jövő évi büdzsében az erre a célra megjelölt kétmilliárd forintot a tizedére csökkenteni - emlékeztetett -, a fennmaradó forrást pedig a korrupció elleni küzdelemre költeni. Schiffer András kérdésre válaszolva globális problémának nevezte a bevándorlás kérdését, hangsúlyozva: Magyarországra katasztrofális hatással lehet, ha minden európai ország önállóan kívánja megoldani a kérdést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.