Szurópróba pozitív eredményeket hozott

Melamin-szennyezett mogyorót találtak Balmazújvárosban

Határérték feletti melamin-szennyezettségű sajtos mogyorót találtak Balmazújvárosban szeptember 30-án egy szúrópróba-szerű ellenőrzéskor a Blue East Impex Kft. telephelyén - mondta Süth Miklós szakállamtitkár, országos főállatorvos szerdán az MTI-nek.

2008.10.08 13:28MTI

Hozzátette: a Kínából származó P-Nut Crackers Chips Snack World sajtos mogyoróban 19,9 milligramm melamint találtak kilogrammonként a Hajdú-Bihar megyei élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei, ezért a terméket zárolták. 

Az élelmiszerekben legfeljebb 2,5 milligramm melamin lehet kilogrammonként. A mintavétel szeptember végén történt, a vizsgálat eredménye október 8-ra készült el. Ezt követően intézkedett az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság megyei szervezete. A helyszíni zárolást követően értesítették a többi megyét is, s az eredmény bekerült a Európai Unió gyorsriasztási rendszerébe is - mondta el a főállatorvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.