Mindegyik táblában...

Nem tartalmaznak melamint a Nestlé termékei

Három, egymástól független külföldi laboratórium vizsgálata sem mutatott ki melamint a magyar hatóságok által korábban zárolt, Nestlé Coffee Mate termékekben - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.

2008.10.06 18:55MTI

A piaci bevezetés előtt álló termékre a Nestlé Hungária saját maga kezdeményezett önellenőrzést, amely során a felkért magyar laboratórium a megengedettnél nagyobb mennyiségű melamint talált, a Coffee Mate kávéfehérítő öt grammos kiszerelésében. 

A többi kiszerelésben nem volt kimutatható a nagy mennyiségben mérgező anyag, így ezek zárlatát a hatóságok 2008. október 6-án feloldották - közölte a cég. 

Tájékoztatásuk szerint a magyar laboratórium vizsgálatának eredményét követően vizsgáltatták be három, egymástól független külföldi laboratóriumban is a termékeket. Ezek eredményéből az derült ki, hogy még a kérdéses zárolt termék sem tartalmaz melamint. 

"A Nestlé Hungária Kft. bizonyos abban, hogy termékei nem tartalmaznak melaminnal hamisított tejet és valamennyi terméke biztonságosan fogyasztható" - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.