Leveszik a polcról a Nestlé és Mars csokikat is

Kínai csokoládékban is melamint találtak Dél-Koreában!

A dél-koreai élelmiszerbiztonsági felügyelet (KFDA) elrendelte a Nestle és a Mars cégek kínai gyártmányú csokoládérúdjainak bevonását a polcokról, miután melamint találtak a mintákban.

2008.10.05 09:50MTI

A KFDA közlése szerint mérgező anyagot találtak a M&M tejcsokoládéban és a Snickers mogyorós rudacskában. Mindkettő a Mars terméke és Kínában gyártották.

A Mars közölte: átmenetileg bevonja a termékeit a dél-koreai piacról, mert erre kötelezi a törvény, bár az élelmiszerbiztonsági felügyelet által a termékekben megállapított melaminszint az egészségre nem veszélyes.

A Nestle szintén visszavonja a Kínában gyártott Kit Kat termékeit. A múlt héten jelentették be Kínában, hogy a különböző termékek alapanyagául szolgáló tejpor 12 százalékában mutattak ki melamint.

Ez az anyag 53 ezer gyereket tett beteggé és négy csecsemő halálát okozta.

Dél-Koreában korábban szeptember közepén találtak melamint, akkor halaknak szánt tápban, amelynek egy része Kínából származott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.