H hónap, egy évre felfüggesztve

Gyorsított eljárásban ítélték el a rendőrökre támadó nigériait

Gyorsított eljárásban 6 hónap, 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy nigériai férfit, aki rendőrökre támadt egy VIII. kerületi lakásban.

2015.07.06 13:17Havariapress

A tényállás lényege szerint, június 14-én a hajnali órákban a kerületi rendőrkapitányság egyenruhás rendőrei intézkedést kezdeményeztek a VIII. kerületi Nap utcai lakásban, miután több telefonbejelentés érkezett arról, hogy az ott lakó nigériai állampolgárságú férfi volt élettársával hangosan veszekszik, illetve bántalmazza a nőt.

Az intézkedés során a rendőrök többször felszólították a lakásban tartózkodó terheltet, hogy nyissa ki az ajtót és igazolja magát, illetve közölték vele azt is, hogy bűncselekmény elkövetése miatt előállják a kerületi rendőrkapitányságra.

A nigériai férfi a felszólításoknak nem tett eleget, hangosan kiabált, szitkozódott és vitatkozott a rendőrökkel és csak azután nyitotta ki az ajtót, miután közölték vele, hogy tűzoltókat hívtak a biztonsági rács kifeszítéséhez. Ekkor a férfi a lakásból nagy lendülettel kilépett, és két kézzel félrelökte a közvetlenül előtte álló két rendőrt.

Ezután a mögöttük álló rendőr törzsőrmestert megpróbálta megrúgni, amelyet rendőr társai akadályoztak meg úgy, hogy a támadót földre vitték és megbilincselték. Az intézkedés alá vont a jogszerű testi kényszernek is hevesen ellenállt, a bilincselésnek is ellenszegülve próbálta megütni, megrúgni az őt lefogó rendőröket, majd már felállva a hátával nagy erővel a falnak taszította a mögötte lévő egyik rendőrt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a lefolytatott nyomozás eredményeként a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság vád szerint mondta ki bűnösnek a terheltet, és ezért őt jogerősen 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.