Első fokon

9 évet kapott a szegedi időseket kirabló fiatal

Első fokon kilenc év fegyházra ítéltek egy fiatal férfit, aki időseket rabolt ki 2014 tavaszán Szegeden.

2015.06.17 12:12MTI

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, a Szegedi Járásbíróság rablás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Az ítélet szerint 2014 áprilisában és májusában a fiatalember az utcán két idős ember kezéből is kiragadta a táskáját, majd a bennük lévő iratokkal és értékekkel elrohant a helyszínről. Az első esetben 40 ezer, a második alkalommal 10 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A vádlott 2014 elejétől több hónapon át fenyegetésekkel pénzt követelt az egyik mozgásszervi betegségben szenvedő és más okból is védekezésre képtelen osztálytársától, mert korábban többször is ismeretlen hatóanyagú cigarettát adott neki. A sértett összesen 21 ezer forintot adott át a vádlottnak.

A bíróság emellett kisebb értékű lopások miatt is elmarasztalta a férfit.

A vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.