Társa is volt

Alvó idős nőt támadott meg a tizenéves rabló

Vádat emelt a kecskeméti ügyészség azzal a 17 éves fiatallal szemben, aki megtámadott és kirabolt egy álmából felriasztott idős asszonyt Lajosmizsén.

2015.06.16 09:35Havariapress

A rablónak legalább egy társa is volt a bűncselekménynél, az ő kilétét azonban a hatóságok nem tudták azonosítani.

A Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén 2014. március 7-én éjfél körül hatolt be két símaszkot viselő támadó egy 80 éves asszony házába, az ablakrács lefeszítésével, majd megfenyegették és többször megütötték az álmából felriadó sértettet.

A nő füléből kitépték a fülbevalóját, elvették a gyűrűjét, majd a lakásban tovább kutatva elvitték a sértett háromezer forint értékű mobiltelefonját és húszezer forintnyi készpénzét is.

A rendőrség a rablást követően elfogta a feltételezett elkövetők egyikét, egy 17 éves táborfalvi lakost, a férfit rablás és magánlaksértés bűntettével gyanúsították meg, majd ugyanezen bűncselekmények miatt emelt vádat ellene az illetékes ügyészség is.

Miután a fiatalkorú elkövető társtettesként követte el tettét, a sértett pedig koránál fogva csak volt korlátozottan képes annak elhárítására, a járási ügyészek szerint a vádlottra legfeljebb 7 év hat hónapi szabadságvesztés szabható ki.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, vele szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.