Mások az adatok

A BM cáfolja a Népszabadság trafikrablással kapcsolatos cikkét

A Belügyminisztérium (BM) szerint a Népszabadság hétfői cikkében közölttel szemben nem 625, hanem csak 72 rablótámadás történt az év első öt hónapjában országszerte kisboltok ellen, a trafikokat is beleszámítva.

2015.06.08 19:34MTI

A tárca MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai alapján 2015 januárja és májusa között 72 rablást regisztráltak rendőri eljárásban, ebből 26-ot követtek el nemzeti dohánybolt ellen. Ezeket a már lezárt ügyeket összegző adatokat közölték a Népszabadság újságírójával is, amikor megkereste a tárcát, a cikk tehát valótlan adatot tartalmaz - tették hozzá.

A Népszabadság hétfői cikkében az áll: az idei év első öt hónapjában a Magyarországon működő 6300 trafikra 26 rablás jutott, míg a hozzávetőleg 50 ezer, kisebb méretű, vagyis a rablók célpontjának számító egyéb bolt közül 625-ben volt rablótámadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.