Késsel ment a boltba

Vádat emeltek egy trafikrabló fiú ellen Nyíregyházán

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki két hónappal ezelőtt késsel rabolt ki egy dohányboltot Vásárosnamény-Gergelyiugornyán.

2015.05.28 10:35MTI

Sipos László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészhelyettes közleményében felidézte: a vádirati tényállás szerint a fiú 2015 márciusában elhatározta, hogy kirabolja a lakóhelyétől néhány kilométerre lévő dohányboltot. Magához vett egy húszcentis kést, több feltűnő színű ruhadarabot, kesztyűt, valamint egy sportszárat, amelyből maszkot készített.

A vádlott a Tisza-híd alatt átöltözött, a fejére kapucnit és maszkot húzott, majd este bement a dohányboltba, ahol a 23 éves alkalmazottat késsel a kezében a kassza kinyitására szólította fel. A fiatal nő megijedt, de nem volt hajlandó kinyitni a pénztárgépet, ezért a vádlott maga ment a kasszához, kivett belőle több mint 60 ezer forintot, majd kiszaladt az üzletből.

Az eladó megnyomta a pánikgombot és telefonon értesítette a rendőröket, akik a közeli Tisza-híd alatt perceken belül megtalálták a fiú váltóruháját, benne a személyes irataival, amelyek alapján két órán belül elfogták őt - ismertette a főügyészhelyettes.

A járási ügyészség a fiatalkorú elkövetőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és javítóintézeti nevelését indítványozta - közölte Sipos László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.