Vádemelés

Játékpisztollyal rabolta ki a trafikot, ahol dolgozott

Csuklyával a fején, játékpisztollyal a kezében rabolta ki egy 40 éves nő Egerben azt a nemzeti dohányboltot, ahol - mint eladó - maga is dolgozott. Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a házi őrizetben levő, büntetett előéletű nővel szemben.

2015.05.12 09:16Havariapress

A vádlott 2015. február 14-én éjfélig dolgozott az Eger belvárosában található üzletben, majd - a pénztárzárást követően - hazament, ahol elhatározta, hogy a kasszában tárolt bevétel megszerzése érdekében ki fogja rabolni a boltot.

Ezért magához vette a kisfia citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztolyát, valamint lánya narancssárga válltáskáját, amibe beletett egy fehér kesztyűt és egy fekete kötött sapkát, melyen előzőleg két lyukat vágott, majd reggel 9 óra körül a nemzeti dohánybolthoz ment.

Az üzletbe már az arcára húzott sapkában és egy bő fekete kabátban lépett be, majd a bevétel átadására szólította fel ott dolgozó kolléganőjét, akire a játékpisztolyt is rászegezte. Az eladó azonban felismerte, hogy a fegyver nem valódi, továbbá a rabló is ismerősnek tűnt neki, ezért nem tett eleget a felhívásnak.

A vádlott ekkor a pulton áthajolva kinyitotta a pénztárgépet, amiből csaknem 400.000 Ft-ot vett ki különböző címletű bankjegyekben, melyeket azután sietve a zsebébe gyűrt. Eközben a megtámadott eladó megpróbálta a rendőrséget a mobiltelefonján értesíteni, ami miatt a vádlott rátámadt, dulakodott vele, megkarmolta a nyakát és letörte a műkörmét.

Végül kiment az üzletből az utcára, ahol levette a kabátot, de annak zsebéből kihullott az elvett pénz egy része, amit a nő a járdán hátrahagyott. A bűncselekménnyel okozott kár részben - az utóbbi, az utcán szétszóródott bankjegyek kivételével - megtérült, a pénz nagy része ugyanis a vádlott lakásán másnap megtartott házkutatás során előkerült.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben főbüntetésül börtönbüntetést szabjon ki, egyben rendelje el a korábbi, másfél éves felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását is. Emellett mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és - a bűnügyi költség viselésén túl - kötelezze a sértett által bejelentett 32.000 Ft összegű polgári jogi igény megfizetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.