Országgyűlés

Az adótörvényekről dönthet a Ház jövő kedden

Az adózással összefüggő egyes törvények módosítását fogadhatja el jövő heti, rendkívüli ülésén az Országgyűlés a parlamenti honlapon elérhető napirendjavaslat szerint.

2015.06.12 12:41MTI

A keddi ülésnapon a képviselők a tervek szerint megemlékeznek az 1956-os forradalom mártírjairól, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el.

Ezt követően a képviselők megtárgyalják az adótörvényekről szóló előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatot, majd döntenek az utóbbiról és zárószavaznak a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó törvényjavaslat egészéről.

Határozathozatal lehet a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is.

Ezen kívül az egyes közlekedéssel összefüggő, az e-kártya megvalósítását célzó, illetve az adóhatóságról szóló törvényt módosító előterjesztések bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatainak vitái, valamint általános viták várhatók.

Szerdán a napirend előtti felszólalásokat általános viták követik. Tárgyalhatja a parlament többek között a menedékjogról szóló törvény módosítására benyújtott fideszes indítványt, a közfoglalkoztatásról szóló törvény módosítását és a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló kormánypárti határozati javaslatot.

A kormány várhatóan további rendkívüli ülést fog kezdeményezni a június 16-17-ikin kívül, hiszen nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.