Országgyűlés

Miniszterelnökség: hatékonyabb lehet az MFB működése

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tevékenységét, működését tenné hatékonyabbá, illetve a brókerbotrányt vizsgáló albizottság működését támogatná az a két előterjesztés, amely az MFB-törvényt módosítja.

2015.06.10 09:36MTI
MTI/Bruzák Noémi

A két törvényjavaslat együttes általános vitájában Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára közölte, hogy a Miniszterelnökség által benyújtott javaslat átalakítja a fejlesztési bank részesedésszerzési szabályát, hatályon kívül helyezi az MFB-törvény 2. számú mellékletét, amely felsorolja, hogy a bank milyen gazdálkodó szervezetekben rendelkezhet tulajdoni részesedéssel.

Az államtitkár a másik, az Országgyűlés költségvetési bizottsága brókerbotrányt vizsgáló albizottsága által benyújtott javaslatról közölte, annak célja, hogy az MFB által a Quaestornak a győri ETO Park létesítésére nyújtott 17 milliárd forintos kölcsön ne képezze banktitok tárgyát, az ezzel kapcsolatos szerződések, dokumentumok elérhetőek legyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.