Jogászi feladatokat vállalt

Felfüggesztett fogház zugírászat miatt

Zugirászat miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság egy szombathelyi férfit, aki egyetemi végzettséggel, de jogi szakvizsga nélkül éveken át jogászi feladatokat vállalt.

2015.06.05 16:49MTI

A vádlott eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adótanácsadást, de eljárt peres ügyekben és okiratokat is szerkesztett. Az őt megbízó gazdálkodó szervezettel fennálló munkaviszonyára hivatkozva jogi előadóként, illetve a megbízóval kötött színlelt engedményezési szerződés alapján mint pertárs is rendszeresen eljárt peres ügyekben, illetve bírósági tárgyalásokon is részt vett.

Úgy járt el ezekben az ügyekben, hogy szerződésekkel, meghatalmazásokkal leplezte a hiányosságokat, mert sem a jogtanácsosi, sem az ügyvédi nyilvántartásban nem szerepelt.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nem jogerősen négy hónap, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a férfit, enyhítő körülményként figyelembe véve a vádlott idős korát és megromlott egészségi állapotát. A vádlott nem vett részt a tárgyaláson, védője azonban felmentésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.