Jogi tevékenységet végzett, de nem volt jogosult

Zugírászattal gyanúsítanak egy volt rendőrt

Zugírászat vétsége miatt hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy volt hivatásos állományú rendőrt, aki a jelenlegi adatok szerint már magánszemélyként évekig végzett jogi tevékenységet úgy, hogy arra nem volt jogosult.

2014.05.22 09:16MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

A megalapozott gyanú szerint a volt hivatásos állományú rendőrségi tiszthelyettes 2009-től magánszemélyként, majd 2012 márciusától egy jogi segítségnyújtással foglalkozó kft.-ben tevékenykedve, ellenszolgáltatás fejében, rendszeresen fogadott el jogi tevékenység ellátására irányuló megbízásokat úgy, hogy arra nem volt jogosult - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A megbízások alapján különböző eljárásokban, nevezetesen közjegyzői, adóhatósági, végrehajtási, közigazgatási, illetve büntetőeljárásokban beadványokat készített az ügyfelek részére, illetve ellátta a képviseletüket.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Készenléti Rendőrséggel együttműködve 2014. május 21-én - házkutatásokkal is egybekötött - szervezett akciót hajtott végre a volt rendőr elfogására.

A házkutatások során az eljáró ügyészek számos okiratot, jelentős mennyiségű készpénzt, illetve számítástechnikai eszközt foglaltak le, amelyek a bűncselekmény gyanúját alátámasztották.

Ezután a férfit előállították és szerdán gyanúsítottként hallgatták ki. A volt rendőr szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.