Bírósági tárgyalásokon is részt vett

Zugírászat miatt emeltek vádat egy szombathelyi férfi ellen

Vajon mit véthetett a rokkantnyugdíjas? Egy kattintásra a válasz.

2014.05.13 15:25MTI
Freedigitalphotos Vichaya Kiatying-Angsulee

Jogi végzettséggel rendelkezett, de sem jogtanácsosként, sem ügyvédként nem szerepelt a nyilvántartásokban az a szombathelyi rokkantnyugdíjas, aki ellen zugírászat miatt emeltek vádat Zalaegerszegen - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.

A 61 éves rokkantnyugdíjas férfi eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adósság- és munkabérbehajtást, de adótanácsadást, vagyonosodási vizsgálatra felkészítést, vagyonvédelmi szaktanácsadást, üzletipartner-ellenőrzést is végzett.

Az egyetemi jogi végzettséggel rendelkező férfi azonban soha nem szerepelt a jogtanácsosi névjegyzékben jogtanácsosként, sem pedig az ügyvédi kamara nyilvántartásában ügyvédként. Az egészségbiztosítási pénztár nyilvántartása szerint munkaviszonya sincs.

A vádirat megállapítása szerint a férfi mindezek ellenére rendszeresen félként vagy pertársként járt el peres ügyekben Vas, Zala, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint Budapesten. Okiratokat szerkesztett és részt vett bírósági tárgyalásokon is, holott az ügyvédekről szóló törvény szerint ügyvédi tevékenységnek számít az ügyfél képviselete, a jogi tanácsadás, továbbá a szerződés, beadvány vagy más okirat készítése.

A szombathelyi férfi ellen zugírászat miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.