Mintaváros

Mintegy 450 millió forintos beruházás valósult meg Karcagon

Megvalósult a piac belső felújítása, az akadálymentesítés, irodahelyiségek és a szellőzőrendszer kialakítása. Megújult a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ homlokzata, megtörtént az épület belső átalakítása, a nyílászárók cseréje. Parkoló épült, megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, felújították a tetőszerkezetet.

2015.05.17 15:56MTI

Csaknem 450 millió forint uniós támogatásból újult meg Karcagon a városháza és az előtte levő tér, a vásárcsarnok, valamint a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ - mondta a földművelésügyi miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban vasárnap.

Fazekas Sándor a projekt záró rendezvényén azt mondta: a karcagiak a fejlődésnek olyan útját választották, amely összhangban van a kormányzati politikával, ebbe az irányba kell haladni a jövőben is.

Hozzátette: a fejlődésnek folytatódni kell, ezért kezdeményezte, hogy a 2016-os költségvetési javaslatban szerepeljen a városi rendőrkapitányság új épületbe költöztetésének terve.

Dobos László, Karcag polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a 450 millió forintos beruházás - amelyet az építkezés során felmerült járulékos költségek miatt a karcagi önkormányzat 15-20 millió forinttal egészített ki - csak egy része annak a fejlődésnek, amely régóta tart, és folytatódni is fog.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) szólt arról, hogy az átadott fejlesztés a lakosság életminőségét, megelégedettségét szolgálja.

A projekt keretében megvalósult a piac belső felújítása, az akadálymentesítés, irodahelyiségek és a szellőzőrendszer kialakítása. Megújult a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ homlokzata, megtörtént az épület belső átalakítása, a nyílászárók cseréje. Parkoló épült, megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, felújították a tetőszerkezetet.

A városháza felújításánál akadálymentes liftet építettek be, felújították a közműveket, a tetőt, a homlokzatot, nyílászárókat cseréltek. A projekt keretében burkolták a városháza előtti teret, felújították a járdákat.

A beruházás a Széchenyi 2020 program pályázati támogatásával valósult meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.