Mezőgazdák

Az egyéni vállalkozóknak továbbra is kell felügyeleti díjat fizetniük a Nébih-nek

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje május 31-e.

2015.05.15 12:50MTI

Az egyéni vállalkozóknak továbbra is kell élelmiszerlánc-felügyeleti díjat fizetniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih); a bevallási határidő május 31-e - közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság pénteken.

Az idei élelmiszerlánc-felügyeleti díj megújult bevallási felülete már elérhető a Nébih honlapján.

Ez évtől a felügyeleti díj alapja egységesen (természetes- és jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében egyaránt) a díjköteles tevékenységből származó előző évi értékesítés nettó árbevétele.

A napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek esetében a felügyeleti díj mértéke is változott, sávos díjszabás lépett életbe - olvasható a Nébih közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.