Nébih

Mit tároljunk a kamrában? Nagyanyáink tudták - és Ön?

Hűtőgép, fagyasztóláda, garázs, vermelt pince, spájz, stelázsi - az élelmiszerek tárolásának lehetősége korról-korra változott. Nem mindent érdemes azonban a fridzsiderbe bezsúfolni.

2015.05.11 08:08ma.hu

Tartós élelmiszereket (száraz tészta, rízs, liszt, cukor, dara, UHT tej, olaj stb.), zöldségeket és gyümölcsöket (burgonya, hagyma, alma, olajos magvak), fűszereket, konzerveket, lekvárokat, befőtteket, szörpöket, üres üvegeket, edényeket, konyhai kiegészítőket tartsunk - írja ajánlásában a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal közösségi oldalán.

Az élelmiszereket jól zárható üvegekben, vagy átlátszó zacskókban érdemes tárolni, a lekvárokat címkézzük fel, hogy mikor került eltételre, a mákot és száraz hüvelyeseket vászonzacskóban tegyük a polcra.

• A zöldséget-gyümölcsöt lapos ládákban, kosarakban egy rétegben (nem egymáson) kell tárolni.

• Almát, körtét, diót hűvösebb helyen, például pincében tároljunk. Figyeljünk arra, hogy garázsban, illetve olyan helyen, ahol az élelmiszerek kipufogó gázzal érintkezhetnek, ne tároljunk semmilyen élelmiszert.

• Füstölt húsokat (szárazkolbász, táblaszalonna, füstölt sonka) akasszuk rudakra és lógatva tároljuk.

• Ügyeljünk arra, hogy a dióbél, darált mák könnyen megavasodhat, ezért ezeket ajánlott inkább mélyhűtőben tárolni.

• Amennyiben a burgonya vagy hagymafélék kicsíráztak, már nem érdemes felhasználni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.