Költségvetés

Lefelezik a közösségi közlekedés támogatását?

Még folynak az egyeztetések a fővárosi közösségi közlekedés jövő évi működésének finanszírozásáról. A főpolgármester szerint még nem véglegesek a számok.

2015.05.14 07:56MTI

Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában beszélt.

Arra a műsorvezetői felvezetésre, hogy a 2016-os központi költségvetési tervezet szerint a fővárosi közösségi közlekedés eddigi 50 milliárd forintos támogatása körülbelül 24 milliárdra csökkenne, Tarlós István úgy válaszolt: "nem tekintem véglegesnek ezeket a számokat, és kaptam is olyan jelzést, hogy nem feltétlenül kell véglegesnek tekinteni".

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy ez nem támogatás, hanem - mint mondta - egy kötelező feladat ellátáshoz szükséges állami forrásbiztosítás.

Tarlós István szerint a korábbi 50 milliárd forintos forrásbiztosítás is kevés lenne.

A főpolgármester végül hangsúlyozta: "ez messze nem lezárt ügy, nem kell egyelőre attól tartani, hogy majd húszpercenként jönnek a buszok".

A jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot szerdán nyújtották be a parlamentnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.