Munkabeszüntetés

A sztrájkoló értékszállítók vonulásos demonstrációt szerveznek - erre ne menjen!

Fel akarják hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a JNT Security Kft. munkavállalói által több mint két hete tartó sztrájk alatt sem kezdte meg a munkáltató az érdemi tárgyalásokat a bérekről. Ha nem vesz részt a demonstrációban, jobb, ha elkerüli a környéket.

2015.05.08 08:48ma.hu

Az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) vonulásos demonstrációt szervez. Célja, hogy ezzel hívja fel a közvélemény figyelmét arra, hogy a JNT Security Kft. munkavállalói által több mint két hete tartó sztrájk alatt sem kezdte meg a munkáltató az érdemi tárgyalásokat a bérekről, semmibe véve ezzel a munkavállalók jogait - tájékoztatta a ma.hu-t a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete.

A vonulás május 9-én, szombaton lesz, a Magyar Posta Zrt. Dunavirág utcai székháza elől indul 14 órakor, és a Kossuth téren fejeződik be (15.15-órakor érkeznének meg a demonstrálók), ahol a szakszervezetek képviselői egy petíciót kívánnak átadni a Miniszterelnökség képviselőjének.

Mint ismert, április 21-e óta folyamatosan sztrájkolnak a munkavállalók a JNT Security Kft-nél, mert a 2014. decemberében megkezdett tárgyalások keretében még mindig nem sikerült megállapodni a munkáltatóval a 2015 évi bérekről.

A Magyar Posta és a JNT Security Kft. a sztrájk kezdetétől vitatták annak jogi megalapozottságát, azonban a sztrájk jogszerűségét megállapító kérelmet mind első fokon, mind másodfokon helybenhagyta a bíróság, tehát jogerőssé vált a sztrájk jogszerűségét megállapító bírósági határozat.

A mostani megmozdulással a munkavállalók újabb nyomatékot kívánnak adni követeléseiknek, felhívva a közvélemény ismételt figyelmét a most már két hete zajló sztrájkra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.