Érdemi ajánlat esetén

Értékszállítók sztrájkja: felfüggesztené a sztrájkot a szakszervezet, ha...

Április 20-án éjféltől hirdettek sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

2015.04.30 14:58MTI

Akkor fontolná meg a sztrájk felfüggesztését az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ), ha érdemi béremelési ajánlatot tenne és tárgyalna a munkavállalók képviselőivel a posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) - derül ki ÉŐDSZ és a sztrájkbizottság JNT-nek címzett leveléből.

A csütörtökön az MTI-nek is eljuttatott tájékoztatás szerint az ÉŐDSZ és a sztrájkbizottság tagjai május elsején vagy másodikán is tárgyalóasztalhoz ülnének a JNT képviselőivel.

A szakszervezet követelése 4,1 százalékos, sávosan megvalósítandó alapbér-fejlesztés, valamint évi 22 ezer forint cafeteria juttatás minden munkavállalónak. A tájékoztatás szerint így átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülne a cég mintegy 600 munkavállalója.

A JNT és a Magyar Posta Zrt. csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy meghirdeti május 4-re a bértárgyalások folytatását, és deklarálja, hogy eseti jelleggel nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének a sztrájkbizottság feloszlatásának elmaradását. Jelezték ugyanakkor azt is: azt tekinti az ÉŐDSZ részéről a minimális kooperatív lépésnek, ha felfüggeszti a sztrájkot a tárgyalások alatt. Az ÉŐDSZ korábban azért utasította el a JNT javaslatát a bértárgyalások folytatására, mert a kollektív szerződés alapján fel kellene oszlatni a sztrájkbizottságot, és egyoldalúan be kellene fejezni a sztrájkot, amire a szakszervezet nem hajlandó.

Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete április 20-án éjféltől hirdetett sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.