Megbízás

Az EB-hez fordul az Altus-ügy miatt a Fidesz-KDNP EP-delegációja

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz (EB) az Altus Zrt.-nek az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjaira vonatkozó megbízása kapcsán.

2015.04.22 12:57MTI

A magyar néppárti EP-képviselők elfogadhatatlannak tartják, hogy az Európai Bizottság olyan céget bízzon meg ezzel a feladattal, amelyik köztudottan egy párt vezetőjéhez - jelen esetben Gyurcsány Ferenchez - köthető. Szerintük az Európai Bizottság ezzel megsérti a pártpolitikai függetlenség elvét.

A Fidesz-KDNP képviselői minden lehetőséget meg fognak ragadni, hogy a megbízás részleteire fény derüljön, illetve megvédje a magyar érdekeket a fejlesztési programok tervezése és végrehajtása kapcsán - olvasható a közleményben.

A képviselőcsoport egyfelől azt kérdezte az Európai Bizottságtól, hogy ki, miért és mikor döntött arról, hogy az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által korábban önállóan készített tanulmányok készítését "kiszervezzék", valamint hogy pontosan mekkora összegért, kik és milyen eljárásban bízták meg a munkával a Altus vezette konzorciumot.

Arra is választ várnak a magyar néppárti EP-képviselők, hogy a brüsszeli testület milyen megfontolások alapján tartotta alkalmasnak a feladatra a konzorcium egyes cégeit, közöttük a mindössze négy főt foglalkoztató Altus Zrt.-t, mint konzorciumvezetőt.

Végezetül pedig azt kérdezték az Európai Bizottságtól, hogy a döntéshozók ismerték-e az Altus Zrt. pártpolitikai kötődését, valamint - ahogy a közlemény fogalmaz - "korábbi kétes ügyleteit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.