Ellenszél

Gyurcsány: biztos, hogy nem az Altus

A gazdaságfejlesztési operatív program kifizetései felfüggesztésének semmi köze az Altus Zrt. európai uniós megbízásához a DK elnöke szerint.

2015.04.19 16:30MTI

Előzőleg Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón arról beszélt: azt kéri az Európai Bizottságtól, gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Gyurcsány Ferenc reagálásában azt írta: a tulajdonában álló cég, az Altus Zrt. egy 11 nemzetközi céget tömörítő konzorcium vezetőjeként nyílt, nemzetközi megbízást nyert arra, hogy mind a 28 európai uniós tagországban elemezze és értékelje a 2014 utáni időszak tervezési programjait és dokumentumait.

"Megjegyzem, vejek, politikai vazallusok, lekötelezett polgármesterek nem segítik, hogy képesek vagyunk nemzetközi versenyben az Orbán-kormány ellenszele közepette is dolgozni az Európai Uniónak" - fogalmazott közleményében a DK elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.