Médiumok

Rogán: csak a vak nem látja...

...hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz.

2015.04.20 19:45MTI

Rogán Antal hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában közölte: a kormánypárt korábban úgy döntött, sajtóosztályuk többé nem szervez kötelező programot fideszes politikusoknak ezekbe a médiumokba.

Mindenki ismeri azokat a tényeket, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd Rádió tulajdonosa meglehetősen durva kifejezésekkel és teljesen indokolatlan vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt, bocsánatkérés pedig a mai napig nem született - mondta Rogán Antal.

Ezért szerinte teljesen természetes, hogy - mint fogalmazott - "erre mi is reagálunk". Ezzel kapcsolatban idézte Kövér László házelnöknek, a Fidesz választmányi elnökének azt az interjúját, amelyben reagált a történtekre.

"Ennek az interjúnak az eredményeként" a Fidesznek volt egy frakcióülése, amelyen abban maradtak: a párt sajtóosztálya többé nem szervez kötelező programot egyetlen képviselőnek, államtitkárnak, miniszternek sem a Magyar Nemzetben, a Hír TV-ben és a Lánchíd Rádióban - közölte Rogán Antal. Arra a kérdésre, hogy ettől függetlenül a fideszes képviselők ha akarnak, mehetnek-e ezekbe a médiumokba, azt felelte: ez az ő személyes döntésük.

"Az azóta eltelt időszakban csak a vak nem látja, hogy egyébként ez a három orgánum egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz, illetve a szélsőjobb nézeteihez" - mondta a frakcióvezető. Arra a kérdésre, hogy egy "Simicska-Jobbik-tengely" kialakulásáról beszél-e, úgy reagált: "hogy kialakul-e, azt majd meglátjuk, de hogy van a dolgoknak egy természetes gravitációja ebbe az irányba, az egyre jobban látszik".

Rogán Antalt a műsorban arról a bankszövetségi álláspontról is kérdezték, amely szerint a Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hétfőn a Kossuth Rádióban azt mondta, szerinte a Quaestor-ügy olyan terhet jelent a társadalomra, mintha minden magyar ember, csecsemőtől az aggastyánig, fejenként 18 ezer forintot dobna be a közösbe, hogy a 32 ezer Quaestor-károsult megkapja a pénzét.

A Fidesz frakcióvezetője erre úgy reagált: ez akkor lenne így, ha a Fidesz elfogadta volna a bankszövetségnek azt véleményét, hogy a költségvetésnek kell kifizetnie a kártalanítást.

"Most viszont nem ez van, mi ugyanis nem így döntöttünk" - hangsúlyozta a politikus, ismertetve a Quaestor-károsultak kárpótlásáról múlt héten elfogadott törvényt, amely alapján "a befektetési vállalkozások megelőlegezik azt a pénzt, amelyet egyébként a Quaestor vagyonából amúgy is megkapnának a befektetők".

Ráadásul e megelőlegezéshez hitelt biztosít a jegybank - tette hozzá.

Szerinte a bankszövetség részéről "siránkozásról van szó", a szervezet a tényekről elfelejti tájékoztatni a nyilvánosságot.

Szóba került a banki elszámoltatás is, amelyről Rogán Antal úgy fogalmazott: az elszámoltatás folyamata "most éri el a csúcssebességet", az érintettek 90 százaléka ezekben a napokban kapja meg az elszámolási dokumentumokat. A politikus egyúttal közölte: meghívta az általa vezetett gazdasági bizottság jövő heti ülésére a nemzeti bank és a posta képviselőjét, hogy ismertessék a pontos adatokat, így például tájékoztassanak a kézbesített levelek számáról.

Hangsúlyozta: májusban, illetve júniusban már a törlesztőrészletek is érdemben csökkennek majd.

Az Altus Zrt. európai uniós megbízásáról Rogán Antal az M1-en úgy fogalmazott: eddig sem volt kétsége afelől, hogy kik írják az olyan abszolút elfogult kritikákat, mint amilyen például a Tavares-jelentés volt. Hozzátette: azt azonban felháborítónak tartja, hogy nemcsak hogy kiderül, a volt kormányfő cége készíti majd a kormányt minden bizonnyal elmarasztaló jelentéseket, hanem ezért még fizetnek is Brüsszelből, "ami ki tudja, hova kerül", esetleg bekerül a Gyurcsány Ferenc vezette DK kasszájába.

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: az ügyet biztosan szóvá teszik majd a megfelelő brüsszeli fórumokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.