Polgármester

Zuglói gázrobbanás: gondoskodik az önkormányzat a lakók elhelyezéséről

A ház statikailag nem sérült, ahogy a gázvezeték sem. Nem is a gázvezeték, hanem egy illegálisan használt gázpalack robbant fel, miközben ki akarták cserélni.

2015.03.13 11:19MTI

Mivel a csütörtöki, Cserei utcai gázrobbanásban közvetlenül érintett lakók kórházban vannak, az elhelyezésükről később gondoskodnak - mondta Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester (PM) pénteken az MTI érdeklődésére.

A polgármester elmondása szerint a Cserei utcai társasház - amelynek öt lakása lakhatatlanná vált az egyik földszinti lakásban csütörtökön történt gázrobbanás miatt - száz százalékban önkormányzati tulajdonban van. Az érintett lakások egy része - rossz állapota miatt - lakatlan volt, a többi lakó pedig jelenleg kórházban van, ettől függetlenül jogosultak új önkormányzati bérlakás igénylésére - közölte.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a ház statikailag nem sérült, ahogy a gázvezeték sem. Nem is a gázvezeték, hanem egy illegálisan használt gázpalack robbant fel, miközben ki akarták cserélni - tette hozzá. Mint mondta, a lakók túlnyomó többsége - akiknek az otthona nem sérült meg a robbanásban - még csütörtökön visszatérhetett a lakásába, senkit sem kellett ideiglenesen elszállásolni.

Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Baleseti Központjának intézetvezető főorvosa arról tájékoztatott, hogy a robbanás helyszínéről hozzájuk bevitt hat sérültből - négy gyermek és két felnőtt - ötnek jó az állapota. A kétéves gyermek - akin a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett végezni - viszont továbbra is életveszélyes állapotban van.

Az Országos Mentőszolgálat korábbi közlése szerint kilencen sérültek meg a robbanásban, közöttük négy gyermek. Egy kétéves gyermeket életveszélyes állapotban, a többieket súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban vitték kórházba.

Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága csütörtökön közveszély okozás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.