Társadalombiztosítási finanszírozással

Országos gyermekhospice-hálózatot tervez a kormány

Az egész országot lefedő, társadalombiztosítási finanszírozással működő gyermekhospice-ellátás megvalósításán dolgozik a kormány.

2015.03.07 09:20MTI

A Magyar Nemzet azt írta: a tervek szerint a már meglévő két - jelenleg magánfinanszírozásból működő - gyógyíthatatlan beteg gyermekeket ellátó intézmény mellett további három ház létesülhet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága közölte az ellátás szakmai minimumfeltételeinek kidolgozása és a rendszer finanszírozhatóságával kapcsolatos egyeztetések jelenleg is zajlanak, a jogszabályi keretek meghatározása a tavaszi jogalkotási időszakban várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.