Koncert október 27-én

A Magyar Hospice Alapítványnak zenél a Budapest Bár

Jótékonysági koncertet ad október 27-én a Budapest Bár a Művészetek Palotájában Budapesten, a bevétellel a Magyar Hospice Alapítványt támogatják.

2011.09.25 12:37ma.hu

Mindenki, aki jegyet vásárol, egy szenvedő beteg egyheti otthon ápolását teszi lehetővé – közölte az idén 20 éves alapítvány. A palliatív, azaz fájdalomcsillapító egészségügyi hospice szolgáltatás iránt egyre nagyobb a társadalom igénye. Egy idén végzett reprezentatív kutatás szerint a társadalom kétharmada, - ha gyógyíthatatlan betegségben szenvedne - élete utolsó szakaszát otthonában, a szerettei között szeretné eltölteni.

A hospice ismertségének növelését szolgálja - az egészségügyi szakmai program mellett - a 2007 óta működő Nárcisz program is. A tavasszal országszerte megrendezett Nárcisz futással és az őszi közös nárciszültetési akciókkal ezrek figyelme fordul a palliatív kezelés fontosságára. Külön pedagógiai program foglalkozik a fiatalok érdeklődésének felkeltésével az emberi méltóság, a szolidaritás ügye iránt. A hospice-munkát több mint 100 képzett önkéntes segíti, 2010-ben az Év önkéntese díjat is a Hospice Alapítvány önkéntes munkatársa kapta.

A Budapest Bár Hoppá! című lemezéhez kapcsolódva, annak zenei anyagára építve új koncertszínházi előadást hozott létre, melynek rendezője és tervezője Pál Kálmán. A színpadon fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett balról egy vendéglő kerthelyisége látszik. A zenészek és énekesek a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: az énekesekből kolbászsütő, vendéglőtulajdonos, messziről érkezett vidéki vendég válik. A "talpalávalót" Farkas Róbert és zenekara húzza, míg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja és táncba torkollik a piactéri nap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.