Rendszer

Kiadvány készült a magyarországi hospice ellátásról

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

2014.08.27 07:12MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A központ honlapján olvasható tájékoztató szerint az anyag a terület jogi és finanszírozási háttere mellett a hospice szervezeti formáiba és az ellátás igénybevételének folyamatába ad betekintést.

Olvashatók a kiadványban a hospice aktuális betegellátási, oktatási és finanszírozási adatai is. Mint írták, az OBDK a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projekt keretében készített ellátottjogi kiadványával is segíteni kívánja az érintettek és az érdeklődők tájékoztatását.

Az OBDK kiadványsorozatának részeként korábban a szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról, valamint a gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzetcsomagot készítettek korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.