A Magyar Hospice Alapítvány figyelemfelkeltése

Séta az emberi méltóságért nárciszok között

A margitszigeti Pest-Buda emlékműnél szervezett sétát a Magyar Hospice Alapítvány azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a szenvedő emberekre, az életvégre, és arra, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető.

2008.04.04 17:44MTI

A sétát azért időzítették a pénteki dátumra, mert most kezd virítani a színes virágmező a Méltóság mezeje program keretében tavaly ősszel elültetett nárciszhagymákból. A sétát Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány elnöke és Joanna Stempinska, Lengyelország magyarországi nagykövete, a program egyik védnöke vezette.

A péntek délutáni programon - amelynek Dobó Kata színművésznő volt a háziasszonya - több ismert ember vállalta a fellépést: Torres Dani, a Megasztárban feltűnt énekes is eljött elmaradhatatlan gitárjával. Csányi Sándor színművész részleteket olvasott fel Szabó Máténak, a zuglói Kaffka Margit Általános Iskola diákjának Füvészkert című novellájából.

Dés László-Geszti Péter: A dzsungel könyve című musicaljéből az Amíg őrzöm a szemed című dalt adták elő a programban résztvevő iskolák diákjai. A Margitszigeten kívül Debrecen főterén, valamint budapesti és debreceni általános iskolák és óvodák udvarán is ültettek el tavaly ősszel - mostanában nyíló - nárciszhagymákat. A Méltóság mezeje programot a brit Marie Curie Cancer Centre indított el először Fieldson Hope elnevezéssel, majd a kilencvenes évek közepén több ország is csatlakozott hozzá, köztük Lengyelország és Magyarország is.

A program magyarországi fővédnöke Sólyom Erzsébet, a Magyar Köztársaság elnökének felesége, nemzetközi fővédnöke pedig Maria Kaczynska, a Lengyel Köztársaság elnökének felesége, aki a közelmúltban járt Magyarországon és látogatást tett a Magyar Hospice Alapítványnál is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.