Jelenleg más miatt ül

Balla Irma-gyilkosság: D. Lajos az új gyanúsított

Gyanúsítottként hallgatott ki egy 36 éves debreceni férfit a rendőrség Balla Irma nyolc évvel ezelőtti meggyilkolása kapcsán. A jelenleg más bűncselekmény miatt kirótt büntetését töltő D. Lajost emberöléssel gyanúsítják.

2015.03.03 19:42Havariapress

2013. november 25-én határozott az önkormányzati képviselőnő meggyilkolásával kapcsolatos nyomozás ismételt elrendeléséről az Országos Rendőr-főkapitányság.

A kiemelt életellenes ügyosztály nyomozói a korábbi és az időközben beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok alapján 2015. február 10-én nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Lajos 36 éves debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Mint ismert, Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt debreceni lakásán gyilkolták meg, 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát gyanúsították meg a gyilkossággal, majd 2010 májusában 12 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság édesanyja meggyilkolásáért a fiút.

Az ügyészség mindvégig a fiatalembert vádolta a gyilkossággal, holott 2009 nyarán fordulat következett be az ügyben, mikor ügyészi kihallgatás során, beismerő vallomást tett a gyilkosság idején az áldozat lakásának közelében, egy építkezésen dolgozó, korábban tanúként meghallgatott segédmunkás.

Akkori vallomása szerint pajszerral végzett a képviselőnővel, s a férfi megmondta azt is, hova rejtette az eszközt. Úgy tudni, a most meggyanúsított férfi egy másik ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését tölti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.