Lapértesülések

Újra nyomoznak a már lezárt Balla Irma-ügyben

Az ORFK leszögezte: az ügyben egyelőre nincs új gyanúsított.

2013.12.06 07:31MTI

Ismét nyomoz a Debreceni Ítélőtábla által jogerősen lezárt Balla Irma-ügyön az Országos Rendőr-főkapitányság - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

A fideszes önkormányzati képviselő 2007-ben történt meggyilkolásával korábban a fiát gyanúsították, ám Schönstein Sándort idén szeptemberben jogerősen felmentették - emlékeztet az újság.

A lap írása szerint a Balla-Irma ügyön dolgozik az Országos Rendőr-főkapitányság új szervezeti egysége, a Bűnügyi Főigazgatóságon idén januárban életre hívott kiemelt életellenes ügyekét felderítő főosztály, amely életellenes bűncselekményekben, valamint gyanús eltűnések miatt folytat büntetőeljárásokat.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a lappal közölte: céljuk az ismeretlen elkövető felkutatása.

A lap úgy tudja: a nyomozók elkérték a korábban lefoglalt, majd a bíróság által a hozzátartozóknak kiadott bűnjeleket, mert indoklásuk szerint "a nyomozás keretében szükséges és indokolt a lefoglalt tárgyak ismételt áttekintése".

A Magyar Nemzet szerint a nyomozók azzal kérték el a családtól a bűnjeleket, hogy Budapesten is meg akarják vizsgálni, nem siklott-e át nyomokon a korábbi vizsgálat.

Az ORFK a lapnak leszögezte: az ügyben egyelőre nincs új gyanúsított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.