Ivóvízhiány lépett fel

Magyarország víztisztítóval segíti Albániát

Albániában ivóvízhiány lépett fel az árvíz sújtotta területeken, ezért a Külgazdasági és Külügyminisztérium a katasztrófavédelemmel, valamint a Fővárosi Vízművekkel együttműködve egy mobil víztisztítót telepít az országban.

2015.02.18 17:24MTI

A vízművek a berendezés működtetéséhez nyolc embert küld ki. A berendezés egy nap alatt 66 ezer embert tud ellátni egészséges ivóvízzel - tette hozzá Mikola István, a tárca biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára.

A segítség - amely része a tárca segélyakcióinak - nyolcmillió forintba kerül, de nem a költség, hanem az emberbaráti segítség a lényeg - mondta.

Albánia északi részén a hóolvadás, a délin pedig az esőzések okoztak árvizeket. Eddig hat-hétszáz családot kellett kitelepíteni, és további kitelepítések is várhatók. Mindkét terület az ország szegényebb részeihez tartozik - ismertette a helyzetet Mikola István.

Ilyen berendezéseket már működtetett a vízművek Szerbiában és a Fülöp-szigeteken is. A mostani akció várhatóan két hétig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.