Első fokon

Három évet kapott a török embercsempész

Első fokon három év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy török férfit, aki hét afgán állampolgárt vitt volna Mórahalom közeléből Bécsbe.

2015.02.18 16:25MTI

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, hogy a járásbíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról.

A török férfi megbízójától azt a feladatot kapta, hogy más embercsempészek által a magyar-szerb határhoz kísért afgán állampolgárokat fejenként 300 euróért az osztrák fővárosba vigyen. A vádlott szombat hajnalban Mórahalom közelében egy erdős területen vette föl a határsértőket, akik közül öten az utastérbe ültek, ketten pedig a csomagtartóba bújtak. Az osztrák rendszámú járművet a készenléti rendőrség járőrei állították meg.

A bíróság megállapította, hogy a szűk hely, a szellőzés hiánya, a bezártság és a kényelmetlen testhelyzet a csomagtérben szállított határsértők számára - Bécsig tartó út esetén - jelentős testi-lelki gyötrelmet okozott volna.

Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyész is fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.