NAV

Rájár a rúd a cigarettacsempészekre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint hatezer doboz adózatlan cigarettát és 5 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon.

2015.02.10 08:31ma.hu
Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon. A házhoz érve a kaput ugyan zárva találták, azonban az udvarról mozgás zajára lettek figyelmesek. Az udvarra bejutva a pénzügyőrök 4 magyar férfit és egy nyitott ajtóval álló gépjárművet találtak, amely mellett még ott voltak a műanyag rekeszek.

Az ingatlan különböző helyiségeiből 2 065 doboz adózatlan cigaretta és 5 kg finomra vágott fogyasztási dohány, míg a jármű házilag átalakított, falappal és gumiszőnyeggel letakart alvázából összesen 4 292 doboz, adózatlan cigaretta került elő.

Az ellenőrzést végző pénzügyőrök legjobbkor érkeztek a helyszínre, mivel a dohánytermékeket már éppen értékesítéshez készítették össze.

A pénzügyőrök a mintegy 3,5 millió forint értékű dohányterméket, valamint a járművet lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.