Nem lesz átnevezés?

Kőbánya nem szeretne Moszkva parkot

Egyhangúlag döntött a kőbányai képviselő-testület arról, hogy nem ért egyet a X. kerületi Óhegy park Moszkva parkra történő átnevezésével.

2015.02.09 17:49MTI

A rendkívüli ülésen tárgyalt előterjesztés szerint Tarlós István főpolgármester kérte ki a kerület véleményét, jelezve, hogy miután a II. kerületi tér elnevezését Széll Kálmánra változtatták, egy hasonló méretű, méltó közterületet keresnek, amelyet Moszkváról nevezhetnek el. A főpolgármesteri levél szerint a kőbányai Óhegy park megfelel az elvárásoknak.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere ugyanakkor indítványában jelezte: az Óhegy park Kőbánya Óhegy városrészének központi parkja, s nevének megváltoztatása nem áll összhangban a közterület- és városrésznevek megállapítására vonatkozó fővárosi önkormányzati rendelettel sem. Hozzátette: az Óhegy park területe és elnevezése jelentős szerepet játszik a kerület közéletében, a park önkormányzati és egyéb rendezvények színhelye, a lakosság kedvelt szabadidőparkja, amelynek neve az óhegyi polgárok számára az identitásuk része.

Ezekre tekintettel a kerület vezetője azt írta: nem javasolja a névváltoztatást. Kovács Róbert hétfőn Facebook-oldalán is közzétette a képviselők döntését, mint írta, a testület teljes egyetértésben foglalt állást amellett, hogy tiltakoznak az Óhegy park átnevezése ellen.

A közterületek elnevezése, elnevezésük megváltoztatása - a kerületi önkormányzatok véleményének kikérése mellett - az önkormányzati törvény értelmében a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe tartozik, így ebben a kérdésben is ott hoznak majd határozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.