BKK

Szupermodern csúcsvillamosok érkeznek márciusban

Elkészült az első, hamarosan Budapestre érkező CAF villamos a spanyolországi gyárban. A BKK megmutatta, milyen szépek.

2015.02.05 19:34ma.hu
Facebook/BKK

Zaragozában és Beasainban, Baszkföldön gyártják a megrendelt 47 szerelvényből álló flottát - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

Az első elkészült villamost a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a BKK szakemberei gyártóművi ellenőrzésen megtekintették a héten Spanyolországban. Az első jármű várhatóan idén márciusban érkezik Budapestre, további Spanyolországban történő hatósági vizsgálat után.

Ezt követően kezdődnek meg a villamos típusengedélyezéséhez szükséges tesztek, fék- és futáspróbák az 1-es és a 3-as villamos vonalán.

Az első járművet tavasszal és nyáron továbbiak követik majd, az idei évben várhatóan 25 rövid (34 méteres) villamos érkezik Budapestre. A sikeres tesztek után az első CAF villamosok várhatóan idén ősztől állnak forgalomba a budapesti villamosvonalakon.

A rövidebb villamosok a 3-as vonalra, a budai fonódó villamoshálózatra, azaz az Óbuda és Újbuda között a jövőben közlekedő 19-es és 61-es vonalra kerülnek majd.

A mai Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények pedig az 1-es villamos vonalán járnak majd. Az első vonal, ahol az új járműveket kipróbálhatják az utasok, előreláthatóan a közelmúltban felújított, négy kerületet is érintő 3-as villamos vonala lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.