Párizsi vérengzés

Ma egyeztetnek a frakciók a terrorellenes fellépésről

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője mára hívta tárgyalásra a parlamenti képviselőcsoportok vezetőit, hogy a terrorellenes fellépésről egyeztessen velük a múlt heti franciaországi terrorcselekmények miatt.

2015.01.14 07:54MTI

A Fidesznek az egyeztetést kezdeményező múlt szombati közleménye szerint szükség van arra, hogy Magyarországon nemzeti konszenzus jöjjön létre a terror elleni fellépésről.

Előzőleg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Franciaországban történt terrorcselekmények miatt a parlamenti frakciókból álló terrorellenes szakpolitikai egyeztető fórum azonnali összehívását javasolta, amelyen a magyar katonák ázsiai hadszínterekről történő hazahívását, a halálbüntetés visszaállítását, valamint a bevándorlással szembeni zéró toleranciát javasolnák.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője hétfőn azt közölte, elvárja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is legyen ott a parlamenti frakcióvezetők szerdai egyeztetésén. A pártelnök szerint ha Orbán Viktor nem jelenik meg, akkor csak egy "látszategyeztetés" történhet, azon viszont az MSZP a kormánypárti nyilatkozatok miatt nem kíván részt venni.

Erre reagálva Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője felháborítónak nevezte, hogy az MSZP kihátrálni látszik a terrorfenyegetés kezelését szolgáló frakcióvezetői egyeztetésről.

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő múlt szerdai merénylet után két nappal, pénteken egy párizsi kóser élelmiszerboltban ejtett túszok közül négyen életüket vesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.