Reakció

Rogán: a terrorellenes fellépésről egyeztetni kell!

Az országgyűlési frakcióvezetők tanácskozását kezdeményezi a jövő hétre Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a terrorellenes fellépésről egyeztessenek.

2015.01.09 18:57MTI

Ezt a Hír TV-nek maga a politikus mondta pénteken.

Arra reagált, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke pénteki sajtótájékoztatóján egy, a parlamenti frakciókból álló terrorellenes szakpolitikai egyeztető fórum azonnali összehívását javasolta. Ezen az ellenzéki párt kezdeményezné a magyar katonák ázsiai hadszínterekről történő hazahívását, a halálbüntetés visszaállítását, valamint a bevándorlással szembeni zéró toleranciát - tette hozzá az ellenzéki pártelnök.

Rogán Antal erre azt mondta: a konkrét javaslatok közül messze nem ért egyet mindegyikkel, sőt, nem is tartja mindegyiket célszerűnek. Szavai szerint egy öngyilkos merénylő ellen halálbüntetéssel fenyegetőzni "nem biztos, hogy a legcélszerűbb megoldás".

Azonban azt fontosnak tartja, hogy a terrorellenes fellépéséről egyeztessenek a parlamenti pártok, legyen közös álláspont, és ebben legyen konszenzus, "határozott támogatás a kormány háta mögött". Ezért kezdeményezi a frakcióvezetők megbeszélését a jövő hétre - közölte.

Vona Gábor sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: szerdán új időszámítás kezdődött, a terrorizmus ugyanis "bevándorolt Európába". Szerinte a párizsi "barbár és aljas" terrorcselekmény nem egyszeri esemény volt, hanem egy tendenciának a kezdete, amely idővel Magyarországra is elérhet.

Tizenkét ember veszítette életét szerdán Párizsban a Charlie Hebdo című hetilap székháza elleni fegyveres terrortámadásban. Az áldozatok közül tízen a lap alkalmazottai, ketten pedig rendőrök voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.