Bevándorlók Európába

A Jobbik terrorellenes egyeztető fórumot kezdeményez

A Jobbik egy a parlamenti frakciók szakértőiből álló terrorellenes egyeztető fórum azonnali összehívását javasolja, amelyen a magyar katonák ázsiai hadszínterekről történő hazahívását, a halálbüntetés visszaállítását, valamint a bevándorlással szembeni zéró toleranciát javasolnák

2015.01.09 16:42MTI

Ezt Vona Gábor, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője jelentette be újságíróknak pénteken, Budapesten.

A Jobbik elnöke úgy fogalmazott szerdán új időszámítás kezdődött, a terrorizmus ugyanis "bevándorolt Európába". Szerinte a párizsi "barbár és aljas" terrorcselekmény nem egyszeri esemény volt, hanem egy tendenciának a kezdete, amely idővel Magyarországra is elérhet.

Kiemelte, Európa eddig homokba dugta a fejét, de mostantól be kell látnia, nem bír el több bevándorlót. "Ki kell tenni a megtelt táblát Európa határainál" - fogalmazott a politikus, aki szerint egy sajátos magyar válasz kidolgozására is szükség van.



Vona Gábor azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elhangzott "üres és hiteltelen" szavai nem jelentenek megoldást a problémára. Ehelyett a terrorizmussal szembeni válaszlépések részletes kidolgozására van szükség, amelyet szerinte egy a parlamenti frakciók szakértőiből álló fórum tehetne meg. A Jobbik ugyanis úgy gondolja, az egész társadalom biztonsága érdekében fontos a pártok egyezségre jutása - fűzte hozzá.

Vona Gábor szerint amennyiben létrejön ez a fórum, pártja azon elsőként arra tesz javaslatot, hogy a magyar katonákat hívják haza az ázsiai hadszínterekről, amelyeken szerintük jelenleg elsősorban amerikai érdekeket szolgálnak.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Jobbik kezdeményezné továbbá, hogy - a kiskorúak és idősek ellen elkövetett bűncselekmények elkövetői mellett - a terroristákkal szemben is állítsák vissza a halálbüntetés lehetőségét - fejtette ki Vona Gábor, aki egy erre vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, lehet, hogy ez a szigorítás nem jelentene elrettentő erőt például az öngyilkos merénylőkkel szemben, de szerintük meg kellene vitatni a lehetőségét.

Az ellenzéki politikus emellett szólt arról is, hogy Magyarországnak zéró toleranciát kell hirdetnie a bevándorlással szemben, ami már most egyre nehezebb helyzetet jelent az ország déli határvidékén. Vona Gábor elképzelhetőnek nevezte, hogy Nyugat-Európa a szerdán történtek hatására Keletebbre tereli a "bevándorlás nyomását", Magyarországnak pedig szerinte erre időben fel kell készülnie. A Jobbik vezetője ezek mellett fontosnak tartja tisztázni azt is, hogy Európa a terrorizmussal és nem az iszlám vallással, illetve kultúrával áll szemben.

Kérdésre válaszolva elmondta, a Jobbiknak nincs tennivalója a kémkedéssel vádolt EP-képviselője ügyében. Vona Gábor megismételte, örül, ha az illetékes hatóságok döntést hoznak Kovács Béláról, aki ha ügynök, nem maradhat a pártban.

A Jobbik elnöke ugyancsak kérdésre reagálva úgy fogalmazott, rasszista, cigányellenes irányba terelték frakciótársa, Novák Előd újévi Facebook-bejegyzését, amely szerinte a "cigányságon belül zajló népességrobbanás problémáját" vetette fel. Vona Gábor szerint Novák Előd megjegyzése egy valós társadalmi gondról szólt és nem egy újszülött ellen irányult.

Egy másik kérdésre hangsúlyozta, Európának és Magyarországnak egyaránt káros az Egyesült Államokkal tervezett szabadkereskedelmi megállapodás, amit a jelenlegi egyik legfontosabb kérdésnek tartanak és ami ellen a Jobbik a társadalom mozgósítását tervezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.