A szegényeknek

Gyertyák eladásával gyűjt a Katolikus Karitász

Budapesten december 7-én, a Vörösmarty téri adventi koszorú gyertyagyújtási ünnepségén indítja el a programot Écsy Gábor országos igazgató.

2014.12.05 23:30MTI

Gyertyákat oszt a járókelőknek tetszőleges összegért az ország számos pontján a Katolikus Karitász az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű nemzetközi szolidaritási akció keretében. A felajánlásokat minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítják.

Magyarországon a Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei vesznek részt az egyhetes programban, így az ország mintegy 150 településén december 7-től gyűjtenek ebben a formában a rászorulóknak - közölte a szervezet az MTI-vel.

Az országos megnyitót ebben az évben Nyíregyházán, a Hajdúdorogi Püspöki Hivatal udvarán rendezik meg vasárnap, az első alkalommal megszervezett Szent Miklós udvara rendezvénysorozat részeként.

Budapesten szintén december 7-én, a Vörösmarty téri adventi koszorú gyertyagyújtási ünnepségén indítja el a programot Écsy Gábor országos igazgató, a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvarában azonban egész hónapban zajlik majd a program.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében minden nap más települések kapcsolódnak be a szolidaritási akcióba, a Veszprémi Főegyházmegyében idén pedig ismét a városi programok keretén belül rendezik meg az egyhetes akciót. A rendezvény része egy közös gyertyagyújtás a szegényekért december 7-én délután a veszprémi várban a Szentháromság téren, majd 17 órakor jótékonysági koncert is lesz a Szent Mihály-bazilikában.

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult el Európában. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozott a programhoz, amelyben ma már 15 ország vesz részt évről évre. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás és a szolidaritás érzésének erősítése, és figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak problémáira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.