Népakarat

A NAV vezetőinek lemondását követelték tüntetők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "korrupt vezetőinek lemondását" és a NAV független átvilágítását, a korrupcióval szembeni zéró toleranciát követeltek tüntetők csütörtök este Budapesten, a Vértanúk tere és a Kossuth Lajos tér találkozásánál.

2014.12.04 18:55MTI
MTI fotó: Máthé Zoltán

Az "1000 milliárdan a tisztességes adózásért" elnevezésű facebook-csoport által "A mi országunk! A mi pénzünk" címmel szervezett demonstráció résztvevői emellett azért is demonstráltak, hogy az állam tartsa tiszteletben a magántulajdonhoz való jogot és "ne nyúljon" a magánnyugdíj megtakarításokhoz.

Somló Eszter, a Népharag csoport képviseletében arról beszélt, hogy továbbra sem vizsgálták át a NAV-ot, és "korrupt" vezetők kezelik az adófizetők pénzét.

Kijelentette, eljöhet az az idő, amikor a polgári engedetlenség eszközéhez kell nyúlni.

A tüntetők a beszéd után a Nádor utcán keresztül elindultak a budai Vár felé. Azzal indokolták úticéljukat, hogy a Miniszterelnökség a várba akar költözni. Amikor a tömeg vége elhagyta a Vértanúk terét, az eleje a Steindl Imre utcánál járt. A demonstrálók a "Nem tudunk annyit adózni, amennyit loptok" feliratú magyar zászló mögött vonulnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.