El a kezekkel!

Tüntetés a magánnyugdíjpénztárakért

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten.

2014.11.25 18:56MTI
MTI/Marjai János

A demonstráció a József nádor téren kezdődött, ahol Büki Zoltán szervező azt mondta: a kormány hatvanezer ember magántulajdonára vetett szemet. "Ezzel a kormány végérvényesen az éjszakai besurranó, fiókokban kotorászó piti kis tolvajok szintjére süllyedt" - fogalmazott.

A szónok kijelentette: "ha ezt hagyjuk, akkor holnap ránk törhetik az ajtót, és államosíthatják a fogkeféinket." A tüntetők a József nádor térről az Alkotmány utcába indultak rendőri felvezetéssel. Amikor a tömeg eleje már ráfordult a Bajcsy-Zsilinszky útra, a vége még a téren volt.

MTI/Marjai János

Vajda Zoltán, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport alapítója az Alkotmány utcában, a Kossuth tér közelében a tüntetők előtt arról beszélt, hogy a kormány hatvanezer magán-nyugdíjpénztári tag utolsó megtakarítását akarja elvenni, olyan törvényt akarnak elfogadtatni, amellyel ez a pénz is eltűnik majd.

Mint mondta, az Orbán-kormány által 2011-ben a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjkasszába átcsoportosított 3000 milliárd forint is eltűnt.

Vajda Zoltán azt hangoztatta, nem hagyják, hogy elvegyék a megtakarításaikat. "Nem adjuk oda, ebbe beletörik a miniszterelnök bicskája" - mondta.

Közölte, december elején, a költségvetési törvényjavaslatról való szavazás idején tüntetni várnak mindenkit, aki elégedetlen kormányzati intézkedésekkel és az ország irányításával.

A tüntetés végének bejelentése után a tömeg egy része a Kossuth térre, az Országházhoz vonult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.