Vádemelés

Agyonverte nagynénjét

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a nyáron saját járóbotjával verte agyon egyedül élő nagynénjét Baján.

2014.11.27 09:23Havariapress
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A 63 éves vádlott évtizedeken keresztül jó viszonyban volt a 87 éves nagynénjével, aki Baján, egy családi házban élt egyedül, és csak járóbottal tudott közlekedni.

A férfi nyugdíját is az idős asszony kezelte, kapcsolatukban csak akkor volt konfliktus, ha a vádlott ittasan pénzt kért tőle, a sértett pedig nem adott. Ez történt a végzetes napon, 2014. július 14-én is, amikor a vádlott már kora reggel italozni kezdett, majd felkereste a nagynénjét, hogy pénzt kérjen tőle.

A sértett észrevette, hogy a vádlott ittas, ezért nem adott pénzt, erre a férfi bedühödött, kikapta az asszony kezéből a botot és azzal agyba-főbe verte. Az ütések erejére jellemző, hogy a bot a bántalmazás közben kettétörött, de a férfi még akkor is verte a nőt, amikor az már magatehetetlenül a földön feküdt.

Végül magához vett két pénzzel teli borítékot, és sorsára hagyta a földön fekvő, vérző sértettet, aki nem tudott felkelni, hogy segítséget kérjen. Miután a fia a délutáni órákban rátalált az asszonyra, azonnal kórházba szállíttatta, ott azonban a nő másnap belehalt sérüléseibe.

A vádlott az elfogása óta előzetes letartóztatásban várja ügye tárgyalását, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog határozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.