640 ezer forintot vitt el a nő

Felfüggesztett börtön egy fekvőbeteg idős asszony kifosztásáért

Az 55 éves debreceni nő 2010 óta gondozta napközben a családtagok megbízásából az idős asszonyt, és amikor annak állapota rosszabbra fordult, néhány napra odaköltözött, hogy éjszaka is elláthassa. A sértett állapotát kihasználva elvitte a szekrényben őrzött, 640 ezer forint megtakarított pénzét.

2014.11.12 15:50MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Gyorsított eljárásban, jogerősen egy év időtartamú, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki Debrecenben kifosztott egy általa gondozott 89 éves asszonyt - közölte a hajdú-bihari főügyész szerdán az MTI-vel.

Pocsai Edit elmondta: az 55 éves debreceni nő 2010 óta gondozta napközben a családtagok megbízásából az idős asszonyt, és amikor annak állapota rosszabbra fordult, néhány napra odaköltözött, hogy éjszaka is elláthassa.

A sértett állapotát kihasználva elvitte a szekrényben őrzött, 640 ezer forint megtakarított pénzét. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, a kár megtérült: a nyomozó hatóság lefoglalt 140 ezer forintot, a fennmaradó 500 ezer forintot a nő megtérítette a sértett családtagjainak.

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt állította bíróság elé a büntetlen előéletű

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.