Az ítélet jogerős

Robbantással fenyegetőzött - 200 óra közmunka a "jutalma"

Jogerősen kétszáz óra közérdekű munka büntetést szabott ki szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfira, aki három héttel ezelőtt bombával fenyegetőzött és emiatt ki kellett üríteni egy budapesti bevásárlóközpontot és egy irodaházat.

2014.11.05 15:21MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint a férfit a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította - gyorsított eljárásban - bíróság elé.

A vád szerint a férfi egy VI. kerületi bevásárlóközpont üzletében dolgozott alkalmazottként. Magánéleti okokból egy napra szabaddá akarta tenni magát, és ezért el akarta érni, hogy aznap hazaküldjék az alkalmazottakat.

Vásárolt egy SIM-kártyát, betette a telefonjába, és október 15-én délelőtt felhívott egy XII. kerületi üzletházban üzemelő - azonban több más üzletházhoz, így a munkahelyének helyet adó VI. kerületihez is - tartozó call centert, és közölte, hogy az épületben bomba fog robbanni.

A fenyegetés miatt a XII. kerületi bevásárlóközpontot, valamint egy XIII. kerületi irodaházat is ki kellett üríteni, azt a bevásárlóközpontot azonban, amelyben a férfi dolgozott, nem zárták be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.