Az ítélet jogerős

Hét és fél, illetve kilenc év börtön az algériai késes rablóknak

2013. május 20-án éjszaka támadtak rá egy hazafelé tartó ikerpárra a Mátyás király utcában: K. Mohamed az egyik lány nyakához kést szorított, S. Ahmed a másik lányt földre rántotta és kétszer ököllel arcul ütötte. Egyikőjük válláról a táskát tépték le, másikuk kezéből a telefont csavarták ki, majd futásnak eredtek.

2014.10.29 18:17MTI

A Debreceni Törvényszék hét és fél, illetve kilenc év szabadságvesztésre ítélte jogerősen azt a két algériai menekültet, akik 2013 májusában késsel felfegyverkezve raboltak ki két lányt Debrecenben.

A másodfokú bíróság ugyanakkor fegyházról börtönre enyhítette a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - közölte a törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel.

Tatár Tímea elmondta: a két férfit a szabadulásukat követő időszakra tíz évre kiutasították Magyarországról. Hutkai Marianna tanácselnök indoklásában kiemelte: a szabadságvesztés mértékét illetően a törvényszék osztotta az ügyészség álláspontját, miszerint példás, de nem túlzott büntetésről van szó.

A végrehajtási fokozatban ugyanakkor a másodfokú tanács úgy határozott, hogy van mód enyhítésre. A vádlottak fiatal felnőttek, idegen országban vannak fogva tartva, nem ismerik a nyelvet, így nehezebben viselik a fogva tartást.

A Debreceni Törvényszék emiatt mérsékelte börtönre a szabadságvesztés végrehajtási fokozatát.

A két fiatal algériai a debreceni menekülttáborban élt, és menedékkérelmük elbírálása miatt tartózkodtak Magyarországon; 2013. május 20-án éjszaka támadtak rá egy hazafelé tartó ikerpárra a Mátyás király utcában: K. Mohamed az egyik lány nyakához kést szorított, S. Ahmed a másik lányt földre rántotta és kétszer ököllel arcul ütötte. Egyikőjük válláról a táskát tépték le, másikuk kezéből a telefont csavarták ki, majd futásnak eredtek.

A közelben lakó lányok hazarohantak és értesítették a rendőrséget. A járőrök a Sámsoni úti befogadó állomás felé menekülve találták meg a két rablót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.