Önkormányzat 2014

Ez nem humor, ez valóság - Farkasházy beszállt a kampányba

Farkasházy Tivadar Tóth Józsefet és csapatát támogatja Újlipótvárosban, Angyalföldön a hétvégi önkormányzati választáson. A kötelező győzelem érdekében az utcai kampányolást is vállalta, elsőként Alpern Julianna képviselőjelölttel.

2014.10.10 07:42ma.hu

Mit gondol a kerületről? Miért vállalta a kampányolást?
Mert szinte ez az egyetlen önkormányzat az országban, amelynek nem volt adóssága, stabil költségvetéssel rendelkezett, s húsz éve jól vezetik. Ez nem városrész, ez egy remek város, Én ma már nem pestinek, hanem újlipótvárosinak, angyalföldinek mondom magamat. Egyre több óvodai hellyel, a rendbe hozott Szegedi úti rendelővel, a most újuló Visegrádi utcaival, Budapest legélhetőbb terén, a Szent István parkban a kerület által támogatott világhírű Liszt Ferenc kamarazenekar zenél, csak a Margitszigetet vették el nagy bánatomra. A jelenlegi Fidesz-KDNP kormány romboló tevékenységével szemben sikerült megvédeni és biztosítani Tóth Józsefnek és csapatának az ingyenes bölcsődei ellátást, és megmaradt a közgyógy-ellátás méltányossági támogatása is, számtalan idős ember életét könnyítve meg.

Mit mondanak lakótársai, ha így kampány időszakban összefut velük a lépcsőházban?
Nem szoktunk politikai kötődésről beszélni, de szinte mindnyájan meg vannak elégedve Tóth Józseffel és embereivel, főleg az idősek és a kisgyermekes családok, sajnos a középső korosztály ritkábban áll meg, pedig nagyon szeretek az utcán csevegni. S errefelé szokás, ez nem egy rohangálós környék. S nemcsak a Pozsonyi út szép, egy csipetnyi Párizs, egyik fiam a Petneházy utcában lakott, ott is sok modern ház épült, miként a Marina Parton, a Cézár ház környékén, a Váci úton, s számtalan helyen.
S ezek a szigetek egyre nőnek. De a kertvárosi rész is remek. Akikkel beszélek, szinte mind fontosnak tartják, hogy október 12-e után is ez a vezetés tudja folytatni az elmúlt 20 év sikeres munkáját, hogy kerületünk tovább szépüljön. Mit mond egy edző: győztes csapaton ne változtass, s ez a csapat nem csak a választások napján volt győztes, hanem a mindennapi munkában, a négyéves bajnokságokban.

A hírek szerint rengeteg minden köti Önt Újlipótvároshoz...
Hát, sokat nem kell gondolkodnom a válaszon: itt születtem, ide jártam három általánosba, gimnáziumba, fiaim szintén, gimnáziumba, főiskolára is, ma is itt laknak, unokáim is, anyám 90 évet élt itt meg, Tóth József köszöntötte, 22 évig dolgozott a Vígszínházban, itt a Hócipő szerkesztősége, ahol egyik fiammal dolgozom, menyem itt óvónő, unokáim ide járnak önkormányzati óvodába, úszhatnak, korcsolyázhatnak, focizhatnak, balettozhatnak, tanulhatnak angolt, van logopédia, most tanulnak sakkozni. S párszáz forint, ami különóra. Itt volt nyolc lakásom, feleségemet a budai Duna-parti Andrássy palotából hoztam ide, s eszébe sincs elmenni. Spanyol nénikém is ide tért haza Madridból 60 év után. Avathattam a Lehel piacot, többekkel a RAM-ot, smúzolhatok a Pozsonyi Pikniken, de a Dagály mögötti utcabálon is többször voltam. Nem beszélve többszáz Vasas, Tromos meccsről. A felsoroltak fele Tóth József idejére esik, maradtunk volna itt mind a kilencen polgármestersége óta 12 különböző lakásban? Ha átmegyek a Körúton, vagy a Ferdinánd-hídon, az nekem már külföld.

Mit fog csinálni Október 12-én?
Írok a Hócipőbe, Mimivel sétálok a Pozsonyi úton és a Duna parton, unokáimat üldözöm a Parkban, mert mindig kétfelé futnak, de mindenekelőtt elmegyek szavazni Tóth Józsefre és az általa támogatott képviselőjelöltre.
Bokrost is ajánlom, jobban szeretem a zöld bokros részeket, mind a tarlóst. Választási részvételre buzdítok, mert mindenki szavazatára szükség van. Ha addig találkoznak velem, fussanak, mert 18 éven felül mindenkit leszólítok és agitálok! De gyorsan, mert focizok még!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.