Minek az?

Magyarul nem beszélő ukrán is kért magyar állampolgárságot

Óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek.

2014.09.18 02:00MTI

Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél és nem is ért magyarul - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint szerdán kapták a bejelentést a Kemecsei Járási Hivatalból az esetről. A rendőrség a 21 éves ukrán férfit a helyszínen elfogta és előállította, közokirat-hamisítás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az Index kedden írt arról, hogy elképesztő maffia épült a kettős állampolgárságra, óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes aznap az MTI-nek hangsúlyozta, a legszigorúbb államigazgatási ellenőrzés mellett és szükség esetén rendőrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.